Aquest article va ser publicat al butlletí d’ICV-EUiA de Mollet de Febrer 2011

Aquests dies és noticia la mobilització a Internet que ha creat la pàgina web www.nolesvotes.org en resposta a l’aprovació per part de PSOE, PP i CIU de l’anomenada “Llei Sinde” que representa una retallada (més) a la Cultura Lliure a Internet. Es calcula que 500.000 persones podrien sumar-se a aquesta protesta i deixar de votar a aquests tres grans partits polítics.
És una d’aquestes iniciatives que vinculades a Internet obtenen molt de ressó. Jo em pregunto per què no passa el mateix per moltes altres raons. De fet, sobren raons. Per exemple, la retallada de les pensions que suposa jubilar-nos als 67 anys i cobrar a prop d’un 20% menys,  o la increïble llei hipotecària espanyola que manté el deute amb el banc encara que ja t’hagin embargat el pis.
Però és que, si pensem una mica, potser ens adonem que han estat les polítiques d’aquests partits (PSOE, PP i CiU) les que ens han portat a aquesta crisi econòmica amb particularitats específiques “made in spain” com la bombolla immobiliària que nomé s’expliquen per la incompetència o la mala fe dels governants . Però, carai, una vegada al mig de la crisi les seves propostes no corregeixen els errors comesos, sinó que consisteixen en fer pagar el preu de la crisi als que no tenen la culpa: treballadors, pensionistes, aturats, funcionaris, autònoms, petits empresaris… A la vegada que bancs, grans empreses i els seus directius continuen gaudint de grans beneficis. Indignant, oi?
Però, pensem, si vivim una situació en la que la majoría de la població està patint la crisi i aquests 3 grans partits (PSC-PP-CiU) que són el més votats només fan polítiques per beneficiar als més poderosos, la conclusió és que una inmensa quantitat de ciutadans està votant contra els seus propis interessos.
Indignant, oi? Doncs desperta, il·lusionat, rebela’t… Fes un senzill acte de responsabilitat, un acte cívic i democràtic: NO ELS VOTIS.

[gigya src=”http://static.issuu.com/webembed/viewers/style1/v2/IssuuReader.swf” type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” menu=”false” wmode=”transparent” style=”width:420px;height:297px” flashvars=”mode=mini&backgroundColor=%23222222&documentId=110317172233-03291c215d4d450b90907391597ba923″ ]